Γη - ωραίος πλανήτης

Ωραίος Πλανήτης

Arenal Volcano - Κόστα Ρίκα

Beautiful planet

Κάθε μέρα που περνάμε σ' αυτόν τον όμορφο πλανήτη, είναι ακόμη μια ευκαιρία να σκεφτούμε το πόσο η βιοποικιλότητα είναι τόσο σημαντική στο ρόλο της εξέλιξης της ανθρωπότητας και τη συνέχεια τη ζωής.

Η βιοποικιλότητα είναι η ολοκληρωμένη ποικιλία της ζωής σε όλες της τις εκφάνσεις - από τα βακτήρια και τα είδη στο οικοσύστημα στο σύνολο του, όπως τους κοραλιογενείς βράχους, τα τροπικά δάση, τα περιβάλλοντα των ωκεανών και πολλά ακόμη. Το νερό, η τροφή, τα φάρμακα, τα ενδύματα, η κατοικία και οι ενεργειακοί πόροι, εξαρτώνται από τα υγιή οικοσυστήματα.

Δρόμος σε χωράφια

Οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους ο άνθρωπος καθορίζεται που ορίζουν το πλαίσιο των κυρίων και βασικών του αναγκών ξεχωρίζοντας την βιοποικιλότητα  από την οποία πηγάζουν οι sine qua non ανάγκες του, είναι: η Στέγη (ασφαλής), η Ένδυση (ο ρουχισμός ως ανάγκη και ως στοιχείο της εμφάνισης του) και η Τροφή ως αναπόσταστο στοιχείο της επιβίωσης του.

Τα σπίτια βρίσκονται σε πόλεις ή χωριά που πρέπει να είναι ασφαλή και στέρεα δομημένα, η ένδυση πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή του χρόνου και το ιστορικό παρόν, να είναι καλής ποιότητας και να προστατεύει από τις καιρικές εναλλαγές, η τροφή κύριο μέλημα για να διατηρείται στη ζωή ορίζεται ως ωφέλιμη, εύγευστη, σε προσιτή τιμή για όλες τις κοινωνικές διαβαθμίσεις.

---

Ηφαίστειο Άρεναλ, Μοντεβέρντε Κόστα Ρίκα (Λατινική Αμερική)

Το δάσος στο Μοντεβέρντε στην Κόστα Ρίκα, είναι το τέλειο παράδειγμα για την εκδήλωση των τοπικών εκδηλώσεων της ποικιλότητας στο βιοκλίμα του πλανήτη. Κατέχει το 50% της εκδήλωσης του βιοσυστήματος στη χώρα αυτή, και το 2.5% στον πλανήτη. Καταλαβαίνουμε πόσο τα διάφορα οικοσυστήματα συντελούν στη διαβίωση μας στη γη και συνεπώς θα πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι εκφραστές της προστασίας τους.

Το δάσος Μοντεβέρντε

Η μητέρα Φύση είναι η πηγή της ζωής για όλα τα έμβια καθώς και τα φυσικά ή ζωικά είδη στον πλανήτη. Δυστυχώς τα όρια προστασίας της βιοποικιλότητας έχουν υπερβεί έτσι όπως καταστροφικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται από την σύγχρονη τεχνολογία. Μόνος τρόπος αποκατάστασης είναι η εκ νέου εναρμόνιση με τους βιολογικούς ρυθμούς της Φύσης. Το δάσος προσφέρει μια μοναδική τοποθεσία για την απεικόνιση αυτών των ρυθμών καθώς δέχεται την προστασία των ειδών που βρίσκονται εντός του για πάνω από 50 χρόνια δεδομένου ότι είναι στο 1% των εναπαμείναντων δασών αποκαλούμενων δάση σύννεφου (cloud forests).

Για τον επισκέπτη του δάσους ο ευεργετικός του αντίκτυπος γίνεται αμέσως αισθητός. Η ενέργεια του προστατεύεται από τους κατοίκους της χώρας και στόχος είναι να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές η βιοποικιλότητα του. Το δάσος προσφέρει ηρεμία, ειρήνη, χαρά καθώς συντελείται για τον άνθρωπο η σύνδεση του βαθειά όσο ποτέ με τη Φύση.


Monteverde Cloud Forest - Costa Rica

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Η Ακρόπολη των Αθηνών