Καινούργιο "Τώρα"

Καινούργια Μέρα - Καινούργιο Τώρα

... Βγαίνεις έξωΜελλοντικά Σχέδια

New Now

Το "Τώρα" είναι μια μαγική λέξη - λέξη κλειδί. Τίποτε άλλο δεν μετράει μπροστά στη δύναμη αυτής της λέξης. Τώρα! Η ζωή ανοίγεται τώρα μπροστά σου. Ο νους μπορεί να πετάει αλλού - στο χθες, σε μελλοντικά σχέδια ανακατωμένα με τις γουλιές του καφέ που πίνεις σιγά-σιγά. Όμως το Τώρα ζητάει επιτακτικά την πραγμάτωση του. Αναρωτιέσαι για το Τώρα; Είναι ο καφές, είναι το μπάνιο, είναι η κουζίνα που ετοιμάζεις ένα σάντουιτς με γαλοπούλα να φας; Δεν μπορεί να είναι μόνο αυτές οι ασημαντότητες. Το Τώρα είναι μεγάλο και χωράει πολλά πράγματα μαζί.

Στη ταινία "Φρανς" με την Λεά Σεϊντού στο τέλος εκείνη κάπως λέει "Τίποτα δεν υπάρχει, όλα είναι απάτη, αφού τελειώνουν. Το σήμερα μετράει, το Τώρα! - Το χειρότερο είναι το καλύτερο" (γιατί από 'κει, όλα μπορούν να ξαναρχίσουν)

France 2021 - Léa Seydoux


France 2021 σκην. Bruno Dumont

Βγαίνεις έξω ο δρόμος, οι περαστικοί, τα αυτοκίνητα όλα γύρω τυλιγμένα στο πρωϊνό φως από έναν ήλιο που διαχέεται στο γαλάζιο τ' ουρανού, ρίχνει τις φωτεινές λάμψεις του στους φράχτες των κήπων, στις προσόψεις των πολυκατοικιών. Τα μαγαζιά έχουν ανοίξει εδώ και ώρα, όμως είναι ελάχιστοι που μπαίνουν, ο κόσμος που περπατάει τυλιγμένος στη σιωπή των σκέψεων του νου του καθενός. Αυτό είναι το Τώρα;

Όχι δεν μπορεί να είναι τόσο ασήμαντο και πεζό... Ζητάς να βρεις ποιο είναι το δικό σου Τώρα. Ψάχνεις στο νου για κάτι που επιθυμείς, για κάτι άλλο που πρέπει να φτιάξεις, κάποιον που θα δεις, σε ποιον πρέπει να τηλεφωνήσεις. Όλα μοιάζουν τόσο ρευστά... εντωμεταξύ η ώρα περνάει και βρίσκεσαι τυλιγμένος σ' ένα μπερδεμένο ιστό σκέψεων. Όχι, δεν μπορεί να εέναι αυτός ο φριχτός ιστός το Τώρα.

Το Τώρα περιμένει. Πρέπει να βρεις το δικό σου για να μπορέσεις να αποκτήσεις μια ταυτότητα της δικής σου παρουσίας στη μέρα που κυλάει με θαυμαστή ακρίβεια - 9 μετά 9 1/2 μετά 12 πόσο γρήγορα περνάνε οι ώρες... σε ένα Τώρα συγχεχυμένο και αβέβαιο συνεχώς. Ψάχνεις για την αλήθεια του Τώρα, τη δική σου Αλήθεια. Παρηγοριέσαι που ...ευτυχώς το κουτί της Πανδώρας μένει κλειστό...

Το κουτί της Πανδώρας - Μυθολογία

Οι επωνυμίες Πανδώρα και Ανησιδώρα (αυτή που φέρνει δώρα) αναφέρονται και στη Δήμητρα, τη θεά της Γης, που λατρευόταν ως «Πανδώρα», αφού από αυτή τρεφόταν η ανθρωπότητα, όμως πρόκειται για θετικές επωνυμίες της θεάς και δεν έχουν καμία σχέση με το κύριο όνομα Πανδώρα, δηλαδή το μυθολογικό πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Ησίοδο το όνομά της σήμαινε εκείνη που είναι προικισμένη με όλα τα δώρα από τους θεούς, εκείνην που έχει όλα τα χαρίσματα. Μεταγενέστερα θεωρήθηκε ότι ήταν και εκείνη από την οποία εκπορεύονταν όλα τα δώρα προς τους ανθρώπους, καλά και κακά.

Σύμφωνα με έναν μύθο του Αίσωπου, που χρονολογείται τον 6ο αιώνα, δηλαδή περίπου 200 χρόνια μετά την εποχή του Ησίοδου, ο Δίας είχε συγκεντρώσει όλα τα αγαθά σε ένα πιθάρι και το είχε κλείσει, αλλά το εμπιστεύθηκε σε ανθρώπινα χέρια. Ο άνθρωπος όμως δεν είχε αυτοέλεγχο και θέλοντας να δει τι περιείχε το πιθάρι, το άνοιξε. Έτσι όλα τα καλά που περιείχε πέταξαν αμέσως ξανά προς τον ουρανό και τους θεούς και στο πιθάρι απόμεινε μονάχα η ελπίδα.

Εξ αφορμής ενός τραγουδιού... 💦


Σταύρος Σιόλας Φωτεινή Βελεσιώτου - Διόδια

Τάμτα - Πανδώρα

Δημοφιλείς αναρτήσεις