Ταξίδι Ανακάλυψης

Το βιβλίο είναι φίλος σου

Francis C. Roles - Ταξίδι Ανακάλυψης
Καλή συντροφιά...

Κάθε μέρα που ξημερώνει δεν είναι παρά ένα καινούργιο ταξίδι προς μια νέα πραγματικότητα. Η καινούργια μέρα δεν είναι παρά κάτι απολύτως άγραφο - άλλο αν εμείς της προσδίδουμε τα γνωστά χαρακτηριστικά με την επανάληψη των συνηθειών που έχουμε ήδη αποκτήσει. Αυτό δεν φέρνει παρά τη γνωστή σε όλους "βαρεμάρα" ωχ έχω να κάνω αυτό, εκείνο, το άλλο... Περιχαρακωμένοι σ' αυτές τις δεσμεύσεις δεν μπορούμε να καταλάβουμε το νόημα της που δεν είναι άλλο παρά ακόμη μια μέρα που μας έχει χαρισθεί στη διαδρομή της ύπαρξης μας.

Ένα βιβλίο που μπορεί να δώσει τις κατευθύνσεις προς μια νέα οπτική είναι το βιβλίο "Ταξίδι Ανακάλυψης"

Πρόκειται για μια συλλογή σημαντικών ιδεών και διδαχών πάνω στην ενότητα και τη θύμηση του Εαυτού, έτσι όπως την εμπειράθηκε και τη διατύπωσε ο Francis C. Roles.

👳 Ο Dr. Roles συνδέθηκε και μαθήτευσε για σειρά ετών με τον Śantānanda Sarasvati στην Ινδία (Śaṅkarācārya του Βορρά εκείνη την εποχή) και την παράδοση του Advaita (μη-δυισμού).

Αυτή η αρχαία παράδοση έχει σαν βάση τον διαλογισμό και υποστηρίχθηκε και διαδόθηκε από τον πρώτο Śri Śaṅkara. Δηλώνει ότι ο Θεϊκός Εαυτός είναι αιωνίως παρών σε κάθε άτομο και (με τα λόγια του Dr. Roles) "Ο δικός σας Εαυτός, που ζει στην καρδιά όλων, είναι ο ίδιος ακριβώς με τη Συνείδηση, που βασιλεύει σε ολόκληρο το σύμπαν. Όποιοι άνθρωποι το έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει στη ζωή, δεν διαφωνούν". Στον Dr. Roles αυτή τη γνώση εκδηλώθηκε στον ύψιστο βαθμό μέχρι το θάνατό του, στις 11 Ιουνίου 1982.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Η Ακρόπολη των Αθηνών