Tαξιδιάρικο πουλί

Η ψυχή αιώνια θα φτερουγίζει


Η ψυχή είναι από ίσκιο γι' αυτό και ταξιδεύει είπε στο ποίημα "Εστραβαγάριο" (Ταξιδευτής) ο μεγάλος Χιλιανός ποιητής Pablo Neruda. Όσο κρατάει η ζωή μάθαμε να λέμε. "Όσο κρατάει μια ζωή;" ... εδώ μπορεί να προστεθεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αφού μπορεί να ταξιδεύει όσο ζούμε γιατί να μη μπορεί όταν δεν ζούμε;

Η ψυχή είναι κάτι άϋλο ανήκει στο λεπτό κόσμο των αισθήσεων και όχι του χοντρού υλικού σώματος. Κάποιοι λένε πως ζυγίζει 7 γραμμάρια - στη ταινία με τον ίδιο τίτλο, όπου πρωταγωνιστούσε στο ρόλο του γιατρού ο Will Smith.

Μπορεί να ταξιδεύει: ... κάθεσαι στο δωμάτιο π.χ. και ο νους με όχημα φυσικά την ψυχή ταξιδεύει όπου θέλει π.χ. στη Μονεμβασία στο σπίτι του Ρίτσου το "Πέτρινο Πλοίο" όπως το ονόμαζε ο ίδιος - που τώρα ως Μουσείο θ' ανοίξει την πόρτα του στο κοινό. Όπου θέλεις μπορείς να πετάξεις με τα φτερά της ψυχής.

Ένα ταξιδιάρικο πουλί είμαστε πότε εδώ πότε εκεί. Τα πόδια σε πάνε σε μέρη όπου μπορείς να ατενίσεις μια άλλη πάντα εικόνα. Η ψυχή σε πάει σε μέρη που έχεις ήδη επισκεφθεί. Όταν θα πέσει η αυλαία της ζωής η ψυχή θα απελευθερωθεί εντελώς από τα δεσμά του σώματος και θα φτερουγίζει αδιάκοπα στον ατέλειωτο ορίζοντα ενός άλλου ουρανού.

Θα πει κάποιος πως ο νους είναι στοχείο του υλικού σώματος, του εγκεφάλου - όμως ποιος δίνει τις εντολές στο νου για να ταξιδεύει; Η ψυχή φυσικά, η εσώτερη φλόγα στο βαθύτερο είναι της οντότητας


The Temptations Soul to Soul

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Η Ακρόπολη των Αθηνών