Η σιωπή είναι φίλος σου

Η Σιωπή είναι το πρωτότυπο, οι Λέξεις το αντίγραφο
Πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μοναξιά. Η σιωπή απλώνει τα φτερά της και σκεπάζει όλους τους ήχους και τότε νιώθουμε μόνοι και εγκαταλειμμένοι από όλους και όλα. Ζητάμε τότε καταφύγιο - στη τηλεόραση, στο τηλέφωνο, ανοίγουμε το παράθυρο ν' ακούσουμε τους ήχους απ' το δρόμο. Κάποιοι ήχοι και φωνές από δίπλα, μας φέρνουν στην πραγματικότητα που βιώνουμε: οι άλλοι έχουν συντροφιά, περνάνε ευχάριστα ενώ εμείς είμαστε μόνοι.

Περνάει η ώρα και η σιωπή βρίσκεται πάντα παρούσα, μας υπενθυμίζει το στίχο του Καβάφη "πόσο βαθειά η μοναξιά σου είναι" από το ποίημα "Απολείπει ο Θεός Αντώνιον" και άλλα διάφορα καθόλου ευχάριστα πράγματα.

Όμως εδώ κάνουμε λάθος - να φοβόμαστε δηλαδή τόσο πολύ τη μοναξιά και τη συνακόλουθη σιωπή που την περιβάλλει.

Η σιωπή είναι παντοδύναμη από εκεί εγείρεται ο Λόγος που δημιουργεί όλα όσα γίνονται και όλα όσα απ' όπου τα πάντα προήλθαν. Η σιωπή είναι η πεμπτουσία της Δημιουργίας, μέσα στη σιωπή βιώνεται η πραγματική αλήθεια του εαυτού μας και του κόσμου που μας περιβάλλει.
Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στη σιωπή με το δειλό φέγγος της ανατολής και το αχνό της μαβιάς δύσης.

🎥 Ο σουρεαλιστής κατά κάποιον τρόπο, σημαντικός Ισπανός σκηνοθέτης Bigas Luna (1946-2013) -εικόνα Post από το "Angustia" 1987- το τονίζει σε μια συνέντευξη του: "Silence is the original, words are the copy".

😑 "Η Σιωπή είναι χρυσός", "Βλέπε, Άκου, Σώπα" - συναφή αποφθέγματα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι