Θεληματική παράδοση

Ζητάς συχνά την "Άνωθεν βοήθεια";

Ο Θεός και όχι ο Άνθρωπος είναι ο ποιητής των θαυμάτων

Δεν γίνεται να κατανοήσεις τη θέληση του Θεού, μόνο η Εκκλησία μας ξαναγεννά για δεύτερη φορά με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος. Δηλαδή, έτσι όπως ερχόμαστε στη ζωή με τη γέννηση μας, προς μια περιορισμένη οδό, προσωπικών και μόνο βιωμάτων.

Πως μπορούμε να παραδοθούμε στην εξουσία του Θεού; Οι Μάγοι αναλαμβάνουν την παρουσία του θείου φωτός. Δεν προέρχεται απ' τους ανθρώπους αλλά απ' τον ουρανό. Το φως αυτό φωτίζει τη Δημιουργία. Οι Μάγοι θα φθάσουν απ' αυτό το φως οδηγημένοι σε ένα σπήλαιο. Η τρύπα αυτή είναι φωτισμένη και από εκεί εξέρχεται το Φως της Θεότητας.

Θεληματική παράδοση στην εξουσία του Θεού. Η ανθρώπινη φύση παίρνει μια άλλη αξία εντελώς διαφορετική. Είναι μια Αναγέννηση της Ιστορίας. Η Αγία Θεοτόκος ήταν ένας αληθινός άνθρωπος. που ποσέφερε αυτή της τη φύση στο Θεό. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτές τις έννοιες - έτσι απλά παραδινόμαστε σε μια ανώτερη εξουσία, τηρώντας τους πρέποντες κανόνες καλής προσωπικής συμπεριφοράς και ειρηνικής γειτνίασης με όλα τα όντα της Δημιουργίας.

👉 Θεολόγος Δημήτρης Μαυρόπουλος (Εκκλησία της Ελλάδος) - Θέμα: "Ο άνθρωπος στο Σχέδιο της Θείας Δημιουργίας". 26/12/'18

Ο Θεός όχι ο άνθρωπος είναι ο ποιητής των θαυμάτων [εδώ]

Δεν έχει σημασία αυτό που κοιτάζεις αλλά αυτό που βλέπεις - Henry David Thoreau

Tomaso Albinoni (Μουσική Baroque) - Concerto in G Minor

Πρόκειται για έργο του Ιταλού μουσικολόγου των μέσων του 20ου αιώνα, Remo Giazotto ο οποίος καθώς έγραφε τη βιογραφία του Αλμπινόνι (1671-1751) βρήκε κάποια κομμάτια δικά του και πάνω σ' αυτά συνέθεσε το Adagio σε G Minor. Αυτή τη μουσική την παίζουν στη Βενετία, στο Καρναβάλι επίσης καθώς περνάνε οι μεγαλοπρεπώς μεταμφιεσμένοι στις γόνδολες μέσα απ' το Μεγάλο Κανάλι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι