Το τρίτο μάτι

Το έκτο Chakra Η αλήθεια στην όραση
Μπλε Λωτοί μέσα σε σκοτεινή λίμνη

🧘 Στον καθένα από μας βρίσκεται η ικανότητα να είναι ένας λεπτός δέκτης που προσλαμβάνει φυσικές ενδείξεις και καθαρή αντίληψη. Το έκτο τσάκρα είναι η πηγή των εσωτερικών εικόνων, της τηλεπάθειας και διαίσθησης. Βρίσκεται στο μέσον του μετώπου αλλιώς πως ονομάζεται το τρίτο μάτι, ή Άντζα (Anja) και είναι το κέντρο ενέργειας απ' όπου προέρχονται τα όνειρα μας, οι αναμνήσεις και οι παραστάσεις μας. Από εκεί αντλούμε την ικανότητα να διακρίνουμε την αλήθεια και να βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στις λεπτομέρειες τους. Η ευδαιμονία που αισθανόμαστε στη ζωή μας, συχνά είναι το αποτέλεσμα των εικόνων που αντιλαμβανόμαστε μέσω του έκτου τσάκρα. Στα Σανσκριτικά, Άντζα (Anja) σημαίνει προσλαμβάνω και διατάσσω διότι όταν το τσάκρα αυτό είναι ισχυρό, δημιουργείται η ενόραση που είναι το πρώτο βήμα για την εκδήλωση των επιθυμιών μας.

Σε σύνδεση με την φαντασία και τη πρόσληψη της εικόνας μας για τον κόσμο, το έκτο τσάκρα (chakra) συμβολίζεται με έναν ζωηρό μπλε άνθος λωτού με δύο πέταλα. Όπως σε όλα, το φως είναι η πηγή κάθε όρασης. Αδυναμία ή ανισορροπία του Άντζα τσάκρα, επιφέρει υπερευαισθησία, έλλειψη πειθαρχίας, και ισχυρό φόβο για επίτευξη της επιτυχίας.

Μια υπερτροφία ενέργειας του έκτου τσάκρα, οδηγεί συχνά σε μια υπεροπτική πνευματικότητα, υπέρμετρο εγωισμό και αδυναμία να δεις τι υπάρχει μπροστά σου. Ένα ισορροπημένο τρίτο μάτι οδηγεί στα υπόλοιπα τσάκρας. Η ικανότητα του τότε τρέφεται από τα υπόλοιπα τσάκρας του σώματος και πληρεί κάθε μέρος με το προσήκον χρώμα και φως. Ισορροπημένο το Άντζα τσάκρα, οδηγεί σε μία θετική εξέλιξη προλαβαίνοντας, πονοκεφάλους και δυσκολίες στη μάθηση.

Είναι πιθανόν να εξελίξουμε το έκτο τσάκας απ' ευθείας με το άκουσμα ενεργητικής και δυναμικής μουσικής, ακούγοντας ντραμς, ασκούμενοι σε χειροπιαστά μάντρας ή κοιτάζοντας διάφορες πέτρες όπως λάπις λάζουλι, ζαφείρι ή κουάρτζ. Κάνοντας αυτά υποβοηθούμαστε να πλησιάσουμε τις εσώτερες φυσικές μας ικανότητες, να θυμηθούμε παλιά περιστατικά, να ενδυναμώσουμε τις ενεργειακές μας ενοράσεις. Επίσης στο να αποκτήσουμε αυξημένη εμπιστοσύνη και δύναμη, καθώς αυτό το τρίτο μάτι είναι στραμμένο προς την εκπλήρωση των ονείρων και της δημιουργικότητας που απορρέει από αυτά.

🧘 Πηγή άρθρου dailyom.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι