Η Τέχνη της εξωτερικής επικοινωνίας

Η Τέχνη της Εξωτερικής Επικοινωνίας Είναι μια διαδικασία συγκεκριμένου τρόπου επικοινωνίας που πραγματώνεται σε δύο άτομα κατόπιν συμφωνίας τους και διαρκεί μία ώρα. Η τεχνική διδάσκεται από τον εκπαιδευτή σε ένα μαθητευόμενο ατομικά και γίνεται και πρακτική εξάσκηση. Οπότε άμεσα ο μαθητευόμενος μπορεί να δείξει την τεχνική σε όποιο άτομο επιθυμεί και να την εξασκήσουν.

Ο σκοπός της τέχνης της εξωτερικής επικοινωνίας είναι πολύπλευρος. Σίγουρα είναι η επικοινωνία. Ο τρόπος αυτός δεν είναι ο γνωστός διάλογος. Διότι ως τρόπος επικοινωνίας, ο διάλογος περιλαμβάνει πόλωση και δεν αφιερώνει χρόνο για να έρχεται εξισορρόπηση και επίγνωση στα νοήματα που αγγίζονται. Δημιουργήθηκε λοιπόν η τέχνη της επικοινωνίας, στην οποία τα δύο άτομα περνούν μαζί και ταυτόχρονα από τις 3 βασικές καταστάσεις συνείδησης, και συγκεκριμένα από την ομιλία, την ακρόαση και τη σιωπή, και μάλιστα με ένα συγκεκριμένο χρονισμό, ο οποίος πειραματικά έχει διαπιστωθεί ότι εναρμονίζεται με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα είναι τα δύο άτομα να συντονίζονται στη συχνότητα που δονούνται, ώστε να δημιουργείται μια βαθειά σύνδεση μεταξύ τους και επικοινωνία συνειδητή, μα και στο βάθος του εαυτού όπου λειτουργούν οι διάφοροι προγραμματισμοί τους.

Όλη αυτή η σύνδεση και η επικοινωνία λόγω της δομής της τεχνικής, λαμβάνει χώρα με ασφάλεια, καθώς το κάθε άτομο διατηρεί την ανεξάρτητη θέση του και τον ξεκάθαρο ρόλο του, όταν μιλάει, όταν ακούει και όταν παρατηρεί. Η παρουσία και η προσοχή του ενός ενεργοποιεί τον άλλο αμοιβαία. Η επικοινωνία λοιπόν συμβαίνει με επιτυχία και με συνείδηση, καθώς ξεπερνιέται η ανάγκη να ειπωθούν όλα με λόγια. Η αντίληψη και η επίγνωση διευρύνονται και το κάθε άτομο ενεργοποιείται αποκτώντας μεγαλύτερη ικανότητα στο να καταλαβαίνει πέρα από τα όσα λέγονται. Για την ψυχική εναρμόνιση μιας σχέσης ίσως είναι αρκετό να ασκείτε η τεχνική από τα άτομα μία ώρα την εβδομάδα. Είναι κατάλληλο για κάθε είδους σχέση, όπως ζευγαριού, επαγγελματική, φιλική, ακόμη και για να πρωτογνωριστούν δυο άτομα.

Μα το εξίσου σημαντικό επίτευγμα της τεχνικής αυτής είναι το ότι λόγω της βαθειάς επικοινωνίας κινείται η βαθειά ενέργεια του κάθε ατόμου. Ο καθένας, ίσως κουβαλάει μέσα του κάποια ποιότητα ψυχικής φόρτισης που έχει δεχθεί από τους γονείς του και οι γονείς του από τους δικούς τους. Όταν δύο άτομα που κρύβουν μέσα τους μια παρόμοια ποιότητα ψυχικής φόρτισης, έρθουν σε βαθειά επαφή, η βαθειά τους ενέργεια κινείται και έτσι προσεγγίζουν τη δυνατότητα της απελευθέρωσης από αυτή. Αυτό συμβαίνει ακόμη κι αν αυτά που τα άτομα λένε φαίνονται εντελώς άσχετα με τα βαθύτερα θέματα που σχετίζονται με την παρόμοια ψυχική φόρτιση. Η τέχνη της επικοινωνίας είναι λοιπόν ένα καλό και ασφαλές εργαλείο που βοηθά στην απελευθέρωση από το κάρμα.

Διδάσκεται σε μία συνάντηση ατομική ή ομαδική και μετά γίνεται πρακτική εξάσκηση. Το άτομο καθώς παίρνει τις οδηγίες γραπτώς, του δίνεται η άδεια να τις μεταδώσει σε όποιο άλλο άτομο επιθυμεί να ασκήσει μαζί του την τέχνη της επικοινωνίας. Επίσης, αν το επιθυμεί μπορεί να διδάξει την τεχνική επαγγελματικά και να βοηθήσει με την υπηρεσία του άλλα άτομα. Διότι η επικοινωνία είναι από τα πιο καίρια θέματα της κοινωνίας μας. Θεωρείται ότι αν η επικοινωνία εξυγιανθεί, τότε θα εξυγιανθεί και η ανατροφή των παιδιών, η σχέση των διαφορετικών τάξεων της κοινωνίας, η πολιτική, η σχέση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, και η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και τη φύση.

Από acadimia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι