7 Ερωτήσεις

 1. Σύμφωνα με τη διατύπωσης σας όπως ακούστηκε - "Είμαστε πολύ παλιοί" φαίνεται πως υπάρχει μια διαδικασία καθορισμένη που τοποθετεί τις ενσωματώσεις - ένα προτσές που καθορίζει τη πορεία αυτών. Αλλιώς πως εξηγείται το γεγονός της αύξησης των ενσωματωμένων σε ανθρώπους - αριθμός, που βαίνει διαρκώς αυξανόμενος με τις αλεπάλληλες γεννήσεις; Μοιάζει πως υπάρχει νόμος που καθορίζει το ποιος είναι που και ποιος δεν θα είναι. Ή υπάρχουν συνεχώς νέες ακτίνες που εκπηγάζουν από νέα σημεία και δημιουργούν νέους ανθρώπους; (Υποβλήθηκε από Λ. Σ.)
 2. Τελικά ποιος πράττει; Υπάρχουν διλήμματα; Ποιος αποφασίζει π.χ. Αν θα έρθω στη διάλεξη εγκαίρως, αργότερα ή και καθόλου; (Μαθήτρια)
 3. Θα μας μιλήσετε για το Χώρο; (Μ. Α.)
 4. Ενώ θέλω ν' αφήσω κάτι "οικειοποιημένο", δικό μου, δεν το πράττω - κάτι με αποτρέπει γαντζώνομαι σ' αυτό κι αυτό μ' έχει κουράσει. Αυτή η πάλη του ν' αφήσω κάτι πίσω μου.(Μαθήτρια)
 5. Επιχειρώ να παρατηρήσω τον Παρατηρητή. Καμμιά φορά νομίζω πως τα καταφέρνω.
  (Απ.) Όχι. Δε γίνεται να παρατηρήσουμε τον Παρατηρητή γιατί είμαστε ο Παρατηρητής.
 6. Στον Υλικό κόσμο αναπαράγεται το Σανσκάρα Sanskara. Αυτό είναι Υλικό φαινόμενο; Έχει να κάνει με το χοντρό επίπεδο της εκδήλωσης των Φαινομένων π.χ. της επιθυμίας ας πούμε για γλυκά... (Ανν. Τσ.)
  (Απ.) Όχι. Το Σανσκάρα καταγράφεται στο Νοητικό επίπεδο. Καταγράφεται η επιθυμία για υπέρμετρη κατανάλωση - μιας νοητικής ιδέας. Όταν τρώμε π.χ. αυτό γίνεται δια μέσου της Νόησης. Η αντίληψη της ευχαρίστησης από τα γλυκά ας πούμε, είναι μια διαστρέβλωση μιας υλικής ανάγκης για κάτι ωφέλιμο και δροσιστικό όπως θα ήταν ένα φρούτο ας πούμε...
 7. Αφού όλα αλλάζουν γιατί μόλις πέσει το φως της Παρατήρησης το φαινόμενο που είναι υπό παρατήρηση, παρατηρείται προσλαμβανόμενο ως σταθερό ενώ αλλάζει; Κι η παρατήρηση αλλάζει τότε; Ισχύει το αξίωμα του Ηράκλειτου πως "Τα πάντα ρει" (Λ.Σ.)