Η κυρία με τις καμέλιες

Μαργαρίτα Γκωτιέ - Η κυρία με τις καμέλιες

La TraviataGreta Garbo 1936 Camille
Camille 1936
Marie Duplessis - Πηγή

Βασισμένη στο ρομαντικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά υιού (Alexandre Dumas fils), "La Dame aux Camélias" που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον μουσικό - συνθέτη Guseppe Verdi, θεωρείται η πιο επιτυχημένη με την έννοια της πιο δημοφιλούς όπερας του.

Θέμα της ταινίας του '36 όπου την Μαργαριτα υποδύθηκε η Γκρέτα Γκάρμπο είναι η ιστορία της αγάπης ενός ζευγαριού με κέντρο βάρους στη μυθοπλασία, στον έρωτα και τη διαφθορά: μια Παρισινή εταίρα των μεγάλων σαλονιών πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον ρομαντικό Αρμάνδο και τον σκληρό βαρώνο εραστή της ντε Βαρβίλ - ενώ η υγεία της έχει ήδη κλονισθεί επικίνδυνα.

Στοιχεία Ταινίας

Camille (1936) on IMDb

Τίτλος: Καμίγ /Camille
Σκηνοθεσία: Τζωρτζ Κιούκορ /George Cukor
Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Γκάρμπο, Ρόμπερτ Τέιλορ, Χένρι Ντάνιελ, Λάιονελ Μπάριμορ
Είδος: Δραματική Αισθηματική
Έτος: 1936
Διάρκεια: 109΄
Τιμητικές διακρίσεις: Υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄γυναικείου ρόλου, 1937 Γκρέτα Γκάρμπο, Βραβείο Κριτικών Νέας Υόρκης Γκρέτα Γκάρμπο

👉 Η έμπνευση για τον συγγραφέα Αλέξανδρο Ντυμά (υιός) στάθηκε η πραγματική "Κυρία με τις Καμέλιες" της εποχής του - η Μαρί Ντυπλεσί.

Η λυπητερή αυτή αισθηματική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ και του Αρμάνδου Ντυβάλ ντυμένη με τη μεγαλοφυή μουσική του Ιταλού συνθέτη, ως σήμερα, εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού.

Το ανέβασμα της όπερας με την ονομασία "Traviata" (εκείνη που αγαπούσε τις Καμέλιες) στο Brindisi της Νότιας Ιταλίας αποτελεί πάντα ένα μουσικό γεγονός.
G. Verdi περισσότερα
Στο λιμπρέτο της Όπερας "Τραβιάτα" η Μαργαρίτα εγγράφεται σαν Βιολέττα (;).


La Traviata Prelude Giuseppe Verdi 1813-1901

Γκρέτα Γκάρμπο: Camille 1936 - Σκηνοθεσία George Cukor

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι