Η Τέταρτη Διάσταση

Δάσος υπό το φως των αναρίθμητων αστεριών
Οι 4 διαστάσεις και η ψεύτικη αντίληψη του κόσμου
Πως δημιουργεί ο εγκέφαλος την εικόνα του κόσμου; Βάσει των διαστάσεων που είναι ομοειδείς, ομώνυμες, ισοδύναμες και είναι Ύψος, Πλάτος, Μήκος. Κύριες συνισταμένες των διαστάσεων ορίζονται ο Χώρος και ο Χρόνος. Ο άνθρωπος, την 4η διάσταση που είναι ο Χρόνος, δεν μπορεί να την αντιληφθεί καθώς αντιλαμβάνεται μόνο τις τρεις διαστάσεις, τις Ευκλείδειες γραμμές. Έτσι αυτή η αντίληψη δημιουργεί το πιστεύω του ανθρώπου. Η μη αντιληπτή 4η διάσταση καθορίζεται σε δευτερόλεπτα του χρόνου. Η πορεία της Γνώσης που είναι μια σειρά ανατροπών και αλλαγών, προσκρούει σ' αυτή την αδυναμία αντίληψης.

Βελανιδιά υπό τη δέσμη ακτίνων Φάρου
Καθώς ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται μόνο τον ορισμό του Χώρου δημιουργεί την ψεύτικη αντίληψη για τις ευθείες γραμμές μη κατανοώντας τις καμπύλες. Όμως ολόκληρος ο συμπαντικός χώρος είναι μια μη Ευκλείδεια γεωμετρία - μικρά κομμάτια που περιλαμβάνουν τις ευθείες γραμμές - ένας κλειστός καμπύλος μη Ευκλείδειος χώρος. Η αντίληψη του ανθρώπου σταματά στη τομή μόνο των αξόνων κι έτσι δημιουργείται η ψεύτικη αντίληψη.

Σ' ένα παιδί η ικανότητα της αντίληψης είναι έμφυτη. (Piaget παιδαγωγός). Όμως η αντίληψη αυτή εξελίσσεται σε στρεβλή καθώς λείπει η κατανόηση της 4ης Διάστασης - του Χρόνου.

👉Η προτροπή του Κρισναμούρτι "Ελευθερία από το Γνωστό" το επιβεβαιώνει καθώς το Γνωστό γίνεται εμπόδιο για την προσέγγιση του Αληθινού Αγνώστου.
εικόνα 1 αρχική πηγή: souvenirpixels.squarespace.com
εικόνα 2 αρχική πηγή: natureplprints.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι