Επικίνδυνος Κόσμος

Τυφλά κτυπήματα βίας

Παίχτρια Βιολιού

Επικίνδυνος Κόσμος - Διδασκαλία Γιόγκα
Αυτό τον καιρό ο κόσμος δοκιμάζεται από πράξεις τυφλής βίας, κτηνώδεις τρομοκρατικές επιθέσεις, στις οποίες χιλιάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους. Τέτοιες φρικτές τραγωδίες προβάλουν ανάγλυφα το πόσο επικίνδυνος αυτός ο υλικός κόσμος είναι.

Με τη δράση των τζιχαντιστών καθίσταται πλέον απόλυτα σαφές πως ο κόσμος οδεύει σε μια πολύ επικίνδυνη κατηφόρα. Η επικράτηση της τυφλής βίας, του εγκλήματος, δείχνει το αδιέξοδο που οδηγεί η πλήρης υπακοή στις δυνάμεις της χειραγώγησης που θέλουν τους λαούς απόλυτα υποταγμένους στα διάφορα κέντρα εξουσίας.

Όταν ο πνευματικός μου δάσκαλος, ο Srila Prabhupada ρωτήθηκε για την τρομοκρατία απάντησε πως σ' έναν κόσμο που ο καθένας δρα σαν ζώο είναι φυσικό πως κάποια απ' τα "ζώα" θα γίνουν σατανικά. Αυτή η βαρυσήμαντη δήλωση δείχνει πως η μόνη εφικτή λύση για την τρομοκρατική απειλή είναι να ανυψωθεί η κοινωνία πάνω απ' το ζωώδες επίπεδο στο επίπεδο της αγνής για τον Θεό αγάπης. 

Όσο οι άνθρωποι παραμένουν με τα ζωώδη χαρακτηριστικά, τρέφοντας τα και δυναμώνοντάς τα με το φαγητό, τον ύπνο, το εναλασσόμενο ζευγάρωμα, την άμυντική στάση, είναι αναπόφευκτο πως κάποιοι απ' αυτούς θα γίνουν τρομοκράτες.

Έτσι αν θέλουμε αληθινή διαρκή ειρήνη θα πρέπει να εναρμονισθούμε με το μήνυμα του αληθινού Θεού που προτρέπει στην πήρη σ' αυτόν αφοσίωση και αφιέρωση.

Sankarshan Das Adhikari Καθ' οδόν για τη Vrindavan, Mathura (Ιερή Αρχαία πόλη τόπος γέννησης του Κρίσνα) India 👉

Mathura - Sacred city

Πρέπει να κατανοήσουμε την υπερβατική υπόσταση των πόλεων, Mathura, Vrindavana και Navadvipa dhamas (Μαθούρα, Βρινταβάνα, Ναβαντβίπα). Όποιος προσκυνήσει σ' αυτές τις πόλεις, είναι σίγουρο πως θα επανέλθει πίσω στον Κύριο όταν εγκαταλείψει το σώμα του - σχετική εμπειρία [Om Shanti] εδώ.

"Όποτε ο Υπέρτατος Κύριος επιστρέφει στη γη, είναι σίγουρο πως διαλέγει τη Mathura λόγω της υπέρτατης σύνδεσης του μ' αυτό το μέρος. Έτσι λοιπόν, αν και η Mathura και η Vrindavana βρίσκονται στον πλανήτη Γη, είναι οι υπερβατικές κατοικίες του Κυρίου." (Srimad Bhagavatam 10.1.28 Purport).

"Η υπέρτατη παρουσία του Υπέρτατου Κυρίου Krishna ανέκαθεν και εις το διηνεκές, βρίσκεται εκεί. Γι' αυτό το λόγο η Vrindavana με τη Mathura, είναι το σπουδαιότερο από όλα τα Ιερά Μέρη. (Mathura Mahatma)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι