Επικίνδυνος Κόσμος

Επικίνδυνος Κόσμος - Διδασκαλία Γιόγκα
Αυτό τον καιρό ο κόσμος δοκιμάζεται από πράξεις τυφλής βίας, κτηνώδεις τρομοκρατικές επιθέσεις, στις οποίες χιλιάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους. Τέτοιες φρικτές τραγωδίες προβάλουν ανάγλυφα το πόσο επικίνδυνος αυτός ο υλικός κόσμος είναι.

Με τη δράση των τζιχαντιστών καθίσταται πλέον απόλυτα σαφές πως ο κόσμος οδεύει σε μια πολύ επικίνδυνη κατηφόρα. Η επικράτηση της τυφλής βίας, του εγκλήματος, δείχνει το αδιέξοδο που οδηγεί η πλήρης υπακοή στις δυνάμεις της χειραγώγησης που θέλουν τους λαούς απόλυτα υποταγμένους στα διάφορα κέντρα εξουσίας.

Όταν ο πνευματικός μου δάσκαλος, ο Srila Prabhupada ρωτήθηκε για την τρομοκρατία απάντησε πως σ' έναν κόσμο που ο καθένας δρα σαν ζώο είναι φυσικό πως κάποια απ' τα "ζώα" θα γίνουν σατανικά. Αυτή η βαρυσήμαντη δήλωση δείχνει πως η μόνη εφικτή λύση για την τρομοκρατική απειλή είναι να ανυψωθεί η κοινωνία πάνω απ' το ζωώδες επίπεδο στο επίπεδο της αγνής για τον Θεό αγάπης. Όσο οι άνθρωποι παραμένουν με τα ζωώδη χαρακτηριστικά, τρέφοντας τα και δυναμώνοντάς τα με το φαγητό, τον ύπνο, το εναλασσόμενο ζευγάρωμα, την άμυντική στάση, είναι αναπόφευκτο πως κάποιοι απ' αυτούς θα γίνουν τρομοκράτες.

Έτσι αν θέλουμε αληθινή διαρκή ειρήνη θα πρέπει να εναρμονισθούμε με το μήνυμα του αληθινού Θεού που προτρέπει στην πήρη σ' αυτόν αφοσίωση και αφιέρωση. 

Sankarshan Das Adhikari Καθ' οδόν για τη Vrindavan, India