Τι είναι το Feng-Shui

Η Παναγία με τον Χριστό σε φλοιό ελιάς
Μέσα στον σύγχρονο κυκεώνα εναλλαγών και εντυπώσεων ο άνθρωπος ψάχνει εις μάτην ένα σταθερό σημείο αναφοράς: ένα modus vivendi παυ θα τον βοηθήσει να ξεδιαλύνει τη θέση του και τις κατευθύνσεις της ζωής του. Εκεί σ' αυτό το κομβικό σημείο βρίσκεται η πανάρχαιη κινέζικη τέχνη - φιλοσοφία συνάμα, του feng-shui, για να τον βοηθήσει - τόσο στο προσωπικό επίπεδο των σχέσεων όσο και στον εσμό των αντικειμένων που τον περιβάλλουν στον προσωπικό του χώρο είτε της οικίας του είτε της εργασίας του - ακόμη και του χώρου διακοπών του. Μια τέχνη μοναδική ικανή να φέρει ανάπαυση αρχικά, μαγεία τελικά, μέσα από την ισορροπία των στοιχείων
Είναι αλήθεια ότι πολλοί από αυτούς που ζουν στις μεγαλουπόλεις ονειρεύονται ένα σπίτι στην εξοχή. Αλλοι πάλι ομολογούν ότι θα μετακόμιζαν στην επαρχία αν υπήρχαν εκεί οι ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες και δυνατότητες. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που αν και αγωνίζονται σκληρά δεν ανταμείβονται από τη ζωή σύμφωνα με τους κόπους τους. Και είναι και άλλοι που ενώ έχουν πολλά χρήματα και είναι γενικά ευκατάστατοι, δεν απολαμβάνουν καλή υγεία, ή απλά δεν είναι ευχαριστημένοι και κάτι φαίνεται ότι λείπει από τη ζωή τους.

Πολύ συχνά αναρωτιόμαστε, πώς σε παλαιότερους καιρούς, που οι άνθρωποι δεν είχαν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ήταν πιο χαρούμενοι και πιο ευτυχισμένοι με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ηρεμία. Γιατί άραγε;... Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα άρχισε εδώ και αρκετό καιρό να ψάχνει την αιτία των παραπάνω. Αρχισε να αναθεωρεί τα πράγματα και την μοντέρνα κοσμοθεωρία του στο σύνολο της.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλοι μας μία μεταστροφή και επιστροφή του σύγχρονου ανθρώπου σε παλαιότερες αξίες και τον βλέπουμε να ψάχνει μέσα σε αρχαίες σοφίες και φιλοσοφίες. Γιατί επιτέλους αντιλήφθηκε ότι μέσα στον τυφώνα του μοντερνισμού, της απάρνησης των παραδοσιακών αξιών και της τεχνολογικής εξέλιξης και στην ξέφρενη πορεία του προς ένα καλύτερο Μέλλον κάτι έχασε στο δρόμο, κάτι παρέλειψε.

 Αν κάτι λείπει από τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων είναι η Αρμονία και η Ισορροπία. Το να επιβιώνεις απλώς με λίγα χρήματα και να σφύζεις από υγεία, δεν είναι αρμονικό. Το να έχεις όλα τα υλικά αγαθά, αλλά να υποφέρεις από κακή υγεία ή κακές σχέσεις, δεν είναι κάτι ισορροπημένο. Το να τα έχεις «όλα» και όμως πάλι να αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει, ούτε και αυτό είναι ισορροπημένο.

 Το Φενγκ Σούι, που βασίζεται στην Ισορροπία και την Αρμονία, έρχεται να διορθώσει όλα αυτά τα κακώς κείμενα. Έρχεται να διορθώσει την εναντίωση του σύγχρονου ανθρώπου με το άμεσο περιβάλλον του, βοηθώντας τον να συντονιστεί με αυτό και έτσι να βρει τη θέση του μέσα στον φυσικό του κύκλο. Έρχεται να διορθώσει τη δυσαρμονία των σύγχρονων ακινήτων που έχει επηρεάσει αρνητικά πολλές πλευρές της ζωής των ενοίκων τους.

Έρχεται να διορθώσει την ανισορροπία των δυνάμεων που περιβάλλουν και δρουν μέσα σε κάθε ακίνητο, βοηθώντας τον άνθρωπο να εκμεταλλευτεί τις θετικές ευεργετικές δυνάμεις, ώστε αυτός να ενεργεί και να λειτουργεί καλύτερα, να παίρνει πιο σωστές αποφάσεις, να βλέπει πιο καθαρά και να αρπάζει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, να δρα αποτελεσματικά και πάντα προς όφελός του, να προλαμβάνει το λάθος και να το αποφεύγει και έτσι να πετυχαίνει και να κερδίζει σε όλους τους τομείς.

 Το Φενγκ Σούι δεν είναι απλά και μόνο ένας τρόπος βελτίωσης κάποιων πλευρών της ζωής μας. Δεν είναι μόνο ένα μέσο προστασίας και βελτίωσης της Υγείας ή των Σχέσεων. Δεν είναι μόνο η συνταγή της Οικονομικής Επιτυχίας. Το Φενγκ Σούι είναι ο Δρόμος της ολοκληρωμένης ευημερίας του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.
Είτε το πιστεύουμε είτε όχι το είναι το μυστικό του Ευ-ζην!

Πρόλογος: Συντάκτης Ιστολογίου
Άρθρο: astrofengshui.gr
Εικόνα (Αρχική πηγή): kama-sutra.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι