Αίσθηση ελαφράδας

Lightness sensations
Red Spotted Purple Astyanax on Sedum Autumn Joy

Κοιτάζοντας αυτή τη φωτογραφία της πεταλούδας με τα φτερά της να γυαλοκοπούν απλωμένα στα ροζ ανθάκια αντιλαμβάνεσαι την απόλυτη αίσθηση της ελαφράδας. Απαλός ο γαλάζιος ουρανός, τυλιγμένα τα ανάρια άσπρα σύννεφα σ' ένα ελαφρύ ανεπαίσθητο θα έλεγες αεράκι. Πέρα απλώνεται η πλαγιά κατρακυλώντας ως τη βραχώδη γραμμή του τέλους του εδάφους.

Η εξοχή - πόσες χαρές κρύβει κι όμως στέκεται κρυμμένη από τα μάτια μας απορροφημένοι καθώς είμαστε σε μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Και πόσα μυστικά! Τι να ψιθυρίζει η πεταλούδα στο λεπτό άνθος; "Ζήλεψα την ομορφιά σου, εγώ η φανταχτερή πεταλούδα που όμοια της δεν θα συναντήσεις. Το χρώμα σου τόσο απαλό ταιριάζει με τα βαθυκόκκινα φτερά μου...  Βασίλισσα είμαι των φτερωτών του κάμπου, θαυμάζοντας να πλησιάζω τα λουλούδια - εκεί πάντα βρίσκομαι να κυνηγάω τις οσμές, τα χρώματα, μέσα στα τιτιβίσματα των πουλιών..."

Και όμως οι άνθρωποι σε αντίθεση με τα πλάσματα της φύσης ξεχνά πως είναι και ο ίδιος πλάσμα της. Απορροφημένος στις σκέψεις του που δεν σταματούν στιγμή κοντοστέκεται για λίγο μόλις βρεθεί σ' αυτήν απομακρυνόμενος πάντα για να βρει τις συνηθισμένες του υλικές απολαύσεις συνήθειες μιας άοσμης, άνοστης, φτιαχτής καθημερινότητας.
Βαθύσκιωτος, βαρύθυμος ξεφυλλίζει ένα ημερολόγιο χωρίς ελπίδα επιστροφής.

φώτο από accuweather.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι