Τι έγιναν τα λεφτά των Δανείων

Το τελευταίο χρόνο έσκασε η βόμβα των δανείων. Μαθεύτηκε πως η χώρα ήταν χρεωμένη υπέρμετρα και πως οι αγορές δε θα δίνανε άλλα δάνεια προς αποπληρωμή των παλιών αλλά και των μισθών και των συντάξεων και των εξόδων του Κράτους και των Υπηρεσιών του, γιατί η χώρα είχε καταστεί ΑΦΕΡΕΓΓΥΗ προς Δανειοδότηση από τη λεγόμενη "Ελεύθερη Αγορά" που σε τελική ανάλυση είναι αγορές των κρατών που μας δανείζουν Τώρα στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβσης, συν της Αμερικής, στο πλαίσιο του ΔΝΤ!

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη κοροϊδία! Οι ίδιοι που μας δάνειζαν με το μανδύα των Αγορών τώρα δανείζουν με το μανδύα του Μνημονίου! Δηλαδή με απλά λόγια, δε μας δανείζουν άλλο με τα χαμηλά επιτόκια κέρδους και θέλουν τώρα να βγάλουν απ' τη μύγα ξύγκι! Να κερδίσουν από τη δική μας τη χασούρα!

Στο πλαίσιο αυτό, το ευρώ δε μας προστατεύει αλλά μας απομυζά! Και αντί να τρίξουμε τα δόντια στους "δήθεν Εταίρους" με Αποχώρηση, εξακολουθούμε "Μοιραίοι και Άβουλοι" κατά τη ρήση του ποιητή Κώστα Βάρναλη, να παρακαλάμε για χρήματα (πολλά δις!) που έτσι που κατάντησαν τη χώρα μας —μέσα στα έξοδα και τις υποχρεώσεις προς τρίτους, μεταφράζονται ως ανεπαρκή, γιατί δε φτάνουν και κάθε χρόνο θα χρειάζεται και καινούργια σύμβαση, γιατί η προηγούμενη θα έχει καταστεί αποτυχημένη συν νέες υποθηκεύσεις κρατικών περουσιακών στοιχείων για τις εξασφαλίσεις τους!

Το παράδειγμα του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου που απείλησε να αποχωρήσει αν δεν εξασφαλιζόταν το όφελος της Ελλάδος από τα "Μεσογειακά Προγράμματα" δεν το λαμβάνουν υπ' όψιν! Τους είπε: "Φεύγω από τη Σύσκεψη ώσπου να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας!". 

Σε λίγο τον φώναξαν και υπέγραψαν όσα αξιώναμε τότε και πράγματι χάρις σ' αυτά τα προγράμματα, μπόρεσε η Ελλάδα να ανακάμψει και να προοδεύσει και σ' αυτά χρωστάμε που σήμερα κοπτόμαστε για το ευρώ και τις ωφέλειες του. Πως ο Γ. Α. Παπανδρέου δεν το ενστερνίζεται; Εδώ χρειάζεται ψυχολογική ερμηνεία - ότι μπορεί κάποιος να θέλει να χαράζει δικό του αυτόνομο προφίλ σε αντίθεση με του πατέρα του, για να επιβεβαιώνεται ως ανεξάρτητη, προσωπική πολιτική οντότητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά!

Προς τι αυτή η υποτέλεια; Προς τι αυτός ο αναβιούμενος ραγιαδισμός; Πρέπει να πούμε: "Πάρτε το Μνημόνιο σας και έξω από 'δω!" —αν θέλουμε να δούμε μια άσπρη μέρα από δω και μπρος!

Σίγουρα δε θα μας αφήσουν να φύγουμε! Θα κάνουν ό,τι τους προτείνουμε - λογικά πράγματα που θα στοχεύουν αφ' ενός στη περικοπή των εξόδων αφ' ετέρου στην ανάπτυξη που θα δώσει μια ανάσα για την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών! Βλέπε, Απλά Μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας Με ύφεση, ανεργία, δυσμενές κλίμα, η ανόρθωση δεν είναι εφικτή. Ούτε φυσικά η επάνδοδος στις Αγορές που περιττό να ξαναειπωθεί —οι ίδιοι οι Εταίροι τις κατέστησαν εχθρικές για το δανεισμό μας, αφού οι ίδιοι τις κατευθύνουν για να βγάλουν και άλλα κέρδη - είναι προφανές!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι