Δημοτικές εκλογές και Αλήθεια

Κατά τη γνώμη μου ο Γιώργος Παπανδρέου λέει όλη την Αλήθεια. Με την ομιλία στο Σπόρτιγκ 5/11/'10, ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο. Μπορεί κανείς να μη συμφωνεί με όλα τα μέτρα που έχουν ως τώρα ληφθεί ή με όσα θα επακολουθήσουν που διαμορφώνονται και από την άλλη τρόϊκα — Μέρκελ, Τρισέ, Σαρκοζί! αλλά τα χαρακτήρισε ως απολύτως αναγκαία και τα περιθώρια αναστροφής του κλίματος ασφυκτικά.

Ό,τι και να πούμε — είτε είμαστε υπέρ ή κατά της προσφυγής στο ξένο "Μνημονιακό" Δανεισμό, όσο κι αν έχουν προκύψει ενστάσεις και περί του χρόνου λήψης των αποφάσεων, αυτά δεν αλλάζουν, αυτά θα διαμορφώσουν τη διαφορά που εικάζεται να είναι της τάξης του 2% υπέρ του Πασόκ στη καλύτερη περίπτωση — με μικρή πιθανότητα επικράτησης στις 3 μεγάλες Περιφέρειες (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη), των κυβερνητικών υποψηφίων — κάτι που θα αναδείκνυε μια σαφή υπεροχή του Πασοκ, όπως ζητά ο Πρωθυπουργός, οπότε θα απετρέποντο και οι Εθνικές εκλογές.
Έτσι είναι σίγουρο πως βαδίζουμε ή όχι σε πρόωρες Εθνικές εκλογές — αυτό είναι κάτι που θα αναγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, μετά τη συνεκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Αυτό θα σημάνει την περαιτέρω πτώση της Ελλάδος στους ξένους οικονομικούς δείκτες των spreads, γεγονός που θα φέρει όλο και πιο κοντά τη χώρα στο γνωστό σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας - είδηση 6/11/'09 — πράγμα που δικαιώνει την όλο και επαναλαμβανόμενη, γνωστή, αποστροφή Παπανδρέου "Ή θα κερδίσουμε ή θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες".

Με τη προκήρυξη των εκλογών θα κατέβει και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη που είναι αμφίβολο αν θα μπει στη Βουλή έτσι ως πιθανότερο σενάριο προκύπτει αυτό της Συγκυβέρνησης Πασόκ, Λάος με πιθανό υπουργό Εξωτερικών το Γιώργο Καρατζαφέρη και σίγουρα υπουργό Οικονομικών όχι τον Παπακωνσταντίνου.
Το πως θα τα πάει το νέο σχήμα - είναι άγνωστο, όμως ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι δικτάτωρ να επιβάλλει μέτρα χωρίς να έχει λάβει πρότερη νωπή, σαφή εντολή! Και ένα είναι σίγουρο με ελάχιστες πιθανότητες ανατροπής αυτού που εξαρτώνται από ποιά μεριά θα γύρει η ζυγαριά της κρίσης του:

Κατά το πόσο γίνεται πιστευτός ο Πρωθυπουργός, καθώς κι απ' το αν και σε ποιό βαθμό πιστεύει πως η χώρα κι ο ίδιος βρίσκονται σε μια στενωπό οδεύοντας προς το χειρότερο  και όχι προς το καλίτερο καθώς τον διαβεβαιώνει έως χθες ο Γ. Παπανδρέου! — πως ο λαός μάλλον δε θα τη δώσει! κι αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην Αντιπολίτευση πλην του Λαος και της Ντόρας Μπακογιάννη δηλαδή, στη Ν.Δ., ΣΥΝ, ΚΚΕ.

Αυτός και είναι ο λόγος που οδηγεί τη χώρα στις πρόωρες εκλογές κατά το γνωστό "Νίπτω τας χείρας μου!" του Πόντιου Πιλάτου. Εν όψει της μαυρίλας των Οικονομικών δεικτών άλλο τι δεν απομένει από μια νέα ανάληψη εξουσίας, για να φέρει εις πέρας τα μέτρα που θα ακολουθούν κάθε δόση του Δανείου!

Σήμερα ακούστηκε πως κάποια χώρα που οδηγείται κι αυτή σε οικονομικό αδιέξοδο, είπε πως δε θα πάει στο ΔΝΤ έχει άλλους πόρους να βρει χρήματα! Όμως κι αυτό είναι λόγια — η πράξη θα το αποδείξει!
Σημειωτέον ότι το Πασοκ μόλις είχε αναλάβει την εξουσία και ο ρόλος της Κυβέρνησης και συνακόλουθα της λήψης των αποφάσεων του είχε ήδη ανατεθεί. Στη πορεία όπερ κ. εδείχθη,  εκρίθη, με τη γνωστή απόφαση της σύναψης του περιβόητου Μνημονίου, πως ο πιο ασφαλής δρόμος ήταν αυτός του πακέτου στήριξης.
Είχαμε κάποιους άλλους να σπεύσουν την εποχή των διαπραγματεύσεων να προτείνουν κάτι άλλο;

Δημοφιλείς αναρτήσεις