Τρόποι Διαλογισμού

Meditation
Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο στις σχέσεις. Χρειάζεται να αιτούμαστε αυτό που θέλουμε χωρίς να προσβάλουμε τους άλλους. Χρειάζονται τρόποι για να επιζούμε σ' αυτόν τον "δούναι - λαβείν" κόσμο. Ένας καλός κώδικας επικοινωνίας εμπλουτίζει και ολοκληρώνει τις μέρες μας. Αναρωτήθηκε κανείς ποιές είναι οι ικανότητες επικοινωνίας με τους άλλους που έχει; Το πως αντιμετωπίζει κανείς τα ζητήματα, επηρεάζει τις σκέψεις - και με τη καλωσύνη προς τους άλλους εγείρονται οι καλές σκέψεις και συνεπώς καλύτερες λέξεις προβάλουν τη σωστή στιγμή σε κάθε επικοινωνία μας.
Η καλωσύνη είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στη φιλία. Με μια φιλική στάση, ποτέ οι άλλοι δεν απορρίπτουν ένα αίτημά μας. Αισθάνονται τη ζεστασιά μας και ανταποκρίνονται αμέσως για  να μας συνδράμουν.
  • Ο Διαλογισμός έρχεται να βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου της σωστής επικοινωνίας μας.
  • Ο Διαλογισμός αποκρυσταλώνει τη μέρα και βοηθάει στην κατεύθυνση της επικοινωνίας και της προσέγγισης των στόχων μας - είτε στην οικογένεια μας, στους φίλους, στη δουλειά μας. Ό,τι κι αν κάνουμε, όπου κι αν είμαστε, χρειάζεται να έχουμε τη σωστή μέθοδο επικοινωνίας.
  • Εαν ασκούμαστε στον καθιστικό ή στον περιπατητικό διαλογισμό, αρχίζουμε με ένα προοίμιο αναπνοών - εισπνοή δύο μετρικών τόνων, εκπνοή το ίδιο. Συνεχίζοντας με τη ίδια μετρική τακτική, δεν μετράμε αλλά ακολουθούμε αυτόν τον ρυθμό. Σκέψεις, πράξεις συνδέονται με την αναπνοή. Όταν είμαστε αναστατωμένοι ή θυμωμένοι αισθανόμαστε αναταραχή και η αναπνοή μας γίνεται ακανόνιστη, δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά. Αν συσχετίσουμε συνειδητά την αναπνοή μας στον προαναφερθέντα ρυθμό σκέψεις και σώμα ηρεμούν.
Έτσι κατά τον διαλογισμό αφιερώνουμε μερικά λεπτά να σκεφτούμε πως η καλωσύνη μας δημιουργεί εύκολη και αποτελεσματική επικοινωνία. Αντανακλά τις θετικές συγκινήσεις της καλωσύνης αποτρέποντας την εγωϊστική διάθεση.

Καταργώντας τον εγωϊσμό στην επικοινωνία ανοίγει τη δίοδο προς ώφελος και των δύο πλευρών.
Αντικαθιστώντας τον εγωϊσμό με την καλωσύνη είναι ο πλέον αποτελεσματκός τρόπος για να πάρεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι - οι άλλοι θα προθυμοποιούνται στο να σε βοηθήσουν παρά να επινοούν δικαιολογίες να απομακρυνθούν και να αποφεύγουν περαιτέρω επικοινωνία μαζί σου.

Τέλειωσε την περίοδο του διαλογισμού με μια σταθερή απόφαση να αντικαταστήσεις την εγωϊστική διάθεση με καλωσύνη και φιλία στην επικοινωνία σου με τους άλλους. Αυτή η δεξιότητα εξασκείται με το να σκέπτεσαι και να επανεξετάζεις τις προσωπικές σου καταστάσεις.