Πολεμιστής του Φωτός

Warrior of the Light

Ο Πολεμιστής του ΦωτόςPaulo Coelho QuotesPaulo Coelho - Warrior of Light
Αν η φασαρία του κόσμου πνίγει την εσωτερική μας φωνή, αυτό σημαίνει πως έφτασε η στιγμή της μάχης: πρέπει να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή του φωτός που κοιμάται μέσα στον καθένα μας και να ξεκινήσουμε την πορεία σ ένα δρόμο διάσπαρτο με κολακείες και πειρασμούς, ένα μονοπάτι όπου το κάθε βήμα μπορεί να κρύβει τις παγίδες ενός ολόκληρου λαβύρινθου, μια διαδρομή όπου η νίκη έχει το ίδιο πρόσωπο με την ήττα.

Ποιος, όμως, μπορεί να μας στηρίζει στις δύσκολες στιγμές; Ποιες λέξεις πρέπει ν ακούσουμε από τις μυριάδες που αντιλαλούν στ αφτιά μας; Μπορούμε στ αλήθεια να μοιραστούμε όνειρα και νοσταλγία με τους άλλους; Ο Πάουλο Κοέλο /Paulo Coelho, δάσκαλος ζωής κι ελπίδας, μας παρουσιάζει ένα χάρτη για να φτάσουμε στο νησί όπου θησαυρός είναι η ευτυχία μας.

Χρέος του πολεμιστή του Φωτός είναι να ζει την κάθε μέρα διαφορετικά. Δεν φοβάται να κλάψει πάνω στις παλιές λύπες ή να αισθανθεί ευτυχισμένος με τις νέες ανακαλύψεις. Όταν αντιλαμβάνεται πως έχει φθάσει η ώρα, αφήνει πίσω του τα πάντα και ξεκινά για νέες περιπέτειες τις οποίες τόσο έχει ονειρευθεί. Όταν δει πως βρίσκεται στα όρια της αντοχής του, αφήνει τον αγώνα χωρίς να τύψη ή συντριβή —πως έκανε κάτι τρελό και απρόσμενο.

Ο Πολεμιστής του Φωτός 1997

💦 Α΄έκδοση 1998, Γλώσσα πρωτοτύπου Πορτογαλικά (Manual do Guerriero da luz )

Βιογραφικά Στοιχεία

Πάουλο Κοέλο

O Πάουλο Kοέλο γεννήθηκε το 1947 στη Βραζιλία - στο Pίο ντε Tζανέιρο. Eγκατέλειψε τις σπουδές του για να γυρίσει τον κόσμο ως χίπης. Όταν επέστρεψε στη Bραζιλία, άρχισε να γράφει θεατρικά έργα και στίχους για τα τραγούδια του Pαούλ Σέιξας. Tο 1970 εκδίδει το περιοδικό "2001". Tο 1981 εγκαταλείπει τη δουλειά του ως διευθυντής μιας δισκογραφικής εταιρείας και αρχίζει να ταξιδεύει στον κόσμο για δύο χρόνια. Στην Oλλανδία, θα γνωρίσει τον άνθρωπο που θ' αλλάξει τη ζωή του, παροτρύνοντας τον ν' ανακαλύψει τον εαυτό του.

O Kοέλο θ' αναγεννηθεί πνευματικά στρεφόμενος στο χριστιανισμό και θ' αρχίσει το συγγραφικό του έργο, καταγράφοντας στο πρώτο του βιβλίο, "Tο ημερολόγιο ενός μάγου" ή "O προσκυνητής της Kομποστέλα" (1987), τις προσωπικές του εμπειρίες. 

Θ' ακολουθήσουν "O αλχημιστής" (1988), "Mπρίντα" (1990), "Oι Βαλκυρίες" (1992), "Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα" (1994), "Tο πέμπτο βουνό" (1996), "Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός" (1997), "Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει" (1998), "O διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ" (2000), κ.ά. Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και έχουν γνωρίσει παγκόσμια εκδοτική επιτυχία. Από το 2002 κατέχει την έδρα της Ακαδημίας Γραμμάτων της Βραζιλίας, ενώ το 2007 ανακηρύχτηκε Αγγελιαφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών. Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Γκίνες 2009 για τον πιο πολυμεταφρασμένο συγγραφέα στον κόσμο για το βιβλίο "Ο Αλχημιστής".

😅 Paulo Coelho Blog —😇 Το βιβλίο: Ο Πολεμιστής του Φωτός


Paulo Coelho - Warrior of Light Ο Πολεμιστής του Φωτός

Δημοφιλείς αναρτήσεις