10 τρόποι για αυτοβελτίωση

10 τρόποι να γίνεις καλύτερος άνθρωπος - Για να γίνεις εκείνος που θα 'θελες να ήσουν...

1. Άσκηση της υπομονής σε ό,τι κάνεις και κατάλαβε πως τα αποτελέσματα απαιτούν χρόνο, αφοσίωση κ σκληρή δουλειά. Περάτωση ενός απλού σκοπού σήμερα, δίνει το έναυσμα για δυσκολότερους στόχους αργότερα.

2. Η κριτική των άλλων είναι εύκολη ενώ για σένα τον ίδιο είναι εξόχως δύσκολη. Κοίταξε ειλικρινά τον εαυτό σου και πες τι θα 'θελα ν' αλλάξω στον εαυτό μου; Ποια είναι τα δυνατά μου σημεία και ποιες οι αδυναμίες μου; Τι θα 'πρεπε ν' αφήσω;

3. Δεν υπάρχει πρόοδος στην δυσαρέσκεια. Τα συναισθήματα συνδέονται απ' ευθείας με τον τρόπο που προσλαμβάνεις τον κόσμο γύρω σου. Βλέποντας τα πράγματα με θετικό τρόπο μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη και να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη και αυτοεκτίμηση.

4. Όπως ικανοποιείς τις ανάγκες του σώματος σου έτσι κάνε και για την ψυχή σου. Ο καθένας μας έχει ανάγκη από ανάπαυση, αγάπη κ αποδοχή. Αφιέρωσε τουλάχιστον πέντε αβίαστα λεπτά την ημέρα για διαλογισμό ή άλλη χαλαρωτική ασχολία.

5. Άκου την καρδιά σου. Η λογικότερη, ωφελιμότερη, γρηγορότερη άποψη μπορεί να αντιτίθεται σ' αυτό που ενδόμυχα πιστεύεις και που μπορεί να σε ανταμείψει περισσότερο. Το να ακολουθείς την καρδιά σου μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη σοφία.

6. Δέξου πως δεν έχεις κανέναν έλεγχο στις πράξεις των άλλων και ανακάλυψε την ελευθερία που φέρνει η συγχώρεση. Αν αφήσεις (παραμερίσεις) όλες τις πληγές του παρελθόντος αυτό θα φέρει ωφέλεια και στο σώμα σου και στο πνεύμα σου.

7. Κατάλαβε πως η αποτυχία αν και οδυνηρή, μπορεί κ να είναι ευεργετική. Μάθε απ' τα λάθη σου. Δείξε στους άλλους να κάνουν το ίδιο.

8. Μη σταματάς να μαθαίνεις. Η αληθινή σοφία προέρχεται απ' τη μάθηση κι αυτή μεγαλώνει όσο είσαι ανοιχτός στις νέες ιδέες και προτάσεις.

9. Ό,τι είναι στο χέρι σου να κάνεις, το ίδιο είναι και να μη κάνεις. Η αυτο-πειθαρχία είναι είναι η πηγή όλων των αρετών. Αποφεύγοντας τοξικές ουσίες και κρατώντας σώμα και πνεύμα υγιές, θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις τις κακές συνήθειες και να ενστερνισθείς θετικές στη θέση τους.

10. Τα μέσα για ανάπτυξη και αλλαγή βρίσκονται μέσα σου και δεν μεταβιβάζονται σε κανέναν άλλο. Ζήσε τη ζωή σου όπως θα 'θελες να είναι, καλλιέργησε την πρόοδο, ανάλαβε ευθύνες και αγάπα τον εαυτό σου.

Είθε ο ελεήμων Κύριος να δίνει τη χάρη του σε μας και στις οικογένειες μας. Να μας απαλλάξει απ΄τα προβλήματα και τις αγωνίες μας - δίνοντας μας δύναμη, τύχη, επιτυχία, ευτυχία, μαζί με την ηρεμία της ψυχής μας.

Om shanti, shanti, shanti —Αρχική προέλευση Α΄εικόνας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι